Skip to main content

انواع گردشگری(توریسم)

طی چند دهه اخیر انواع خاصی از توریسم شهرت بیشتری پیدا کرده است در این مقاله با نمونه هایی از توریسم های مشهور آشنا می شوید:

  1. توریسم ماجراجویی: در آن از نواحی ناهموار بازدید می شود و یا به ورزش های ماجرا جویانه مثل کوهنوردی و قایق رانی در رودخانه های بزرگ می روند.
  2. توریسم کشاورزی: مسافرتی مبنی بر صنعت کشاورزی که با هدف حمایت از کشاورزی بومی صورت می گیرد.
  3. توریسم نیا شناسی: آن را مسافرت نسب شناسی هم می گویند که هدف از آن سفر به سرزمین آباء و اجدادی و آشنا شدن با فامیل می باشد.
  4. توریسم مجازی یا مسافرت مجازی: که افراد در آن به صورت فیزیکی مسافرت نمی کنند بلکه از طریق اینترنت و کتاب و تلویزیون و غیره به کشف دنیا می پردازند مانند توریسم مجازی حرم امام علی (ع) وحرم امام رضا (ع)از طریق اینترنت.
  5. توریسم فروشگاه های کتاب: این سیستم اقدامی است در جهت حمایت از فروشگاه های مستقل کتاب تا بتوانند کتاب های خود را به اقصی نقاط جهان منتقل کنند.
  6. توریسم تاریک: این نوع از توریسم به منزله سفر به مناطق مرتبط با موضوعاتی همچون مرگ ودرد و رنج است. اولین تور از این دست سفرهایی بود که   ” لیگ هورست ” انجام داد تا از محل سقوط کشتی فضایی “هیندر برگ” در نیو جرسی بازدید به عمل آید.
  7. توریسم مصیبت: شامل سفر به مناطق مصیبت زده است که هدف اصلی آن نه کمک به مردم بلکه دیدن صحنه های جالب توجه است. این نوع می تواند مانع عملیات امداد و نجات شوند.
  8. مسافرت دارو: این نوع توریسم با هدف تهیه دارو صورت می گیرد.
  9. توریسم زیست محیطی: دراین نوع مسافرت کمترین اثر سوء بر محیط زیست انجام می شود مانند تورهای صحرایی/ پیاده روی در پارک های ملی.
  10. توریسم تحصیلی: شامل سفر به مراکز تحصیلی می باشد که می توان انواع کلاس ها را تجربه کرد؛ مثل کلاس آشپزی یا صنایع دستی.
  11. توریسم افراطی: شامل سفر به نقاط خطرناک و دارای ریسک بالا می شود.
  12. گردش در باغ: شامل بازدید از باغ های گیاه شناسی در مناطق معروف از نظر تاریخ گیاه شناسی می شود.
  13. توریسم میراث: شامل بازدید از نواحی تاریخی یا مراکز صنعتی قدیمی می شود.
  14. توریسم سلامت: معمولا برای فرار از شهر ها و گریز از استرس یا برای لذت بردن از آفتاب و غیره به آن مبادرت می شود و اغلب شامل سفر به استراحتگاه ها و یا چشمه های آب گرم می شود.
  15. توریسم سرگرمی: گردش به صورت تکی یا گروهی برای مشارکت در سرگرمی ها دیدار با دیگران و افرادی با علایق مشابه است. مثل تورهای رادیوی آماتوری.
  16. توریسم پزشکی: برای امور خاص پزشکی مثل سقط جنین که ممکن است در کشور مبدا غیر قانونی باشد یا موارد پزشکی دیگر که در کشور مبدا ء با نوبت های طولانی همراه است.
  17. توریسم فرهنگ پاپ: گردشی که افراد در پی دیدن فیلم یا خواندن مطلب خاصی می باشند.
  18. توریسم دائمی: افراد ثروتمند با هدف گریز از مالیات وبرای آن که ساکن کشور خاصی نباشن آن را انجام می دهند.
  19. توریسم زیارتی: با هدف بازدید از اماکن مقدس صورت می گیرد.
  20. توریسم تک نفره: به سفر یک نفره اطلاق می شود.
  21. توریسم ورزشی: یکی از راه های گذراندن تعطیلات و پرداختن به ورزش هایی چون اسکی… ویا تماشای رویداد های بین المللی مثل جام جهانی فوتبال است.
  22. توریسم فضایی: شامل سفر به فضای خارج از زمین است.
  23. توریسم بی هدف: سفری که افراد خود سفر را مهم تر از مقصد می دانند.
  24. توریسم کالای خاص: مانند شرکت در جشنواره های گلاب و زعفران.

بنابر این نتیجه می گیریم در زمان طراحی یک برنامه تبلیغاتی گردشگری باید انگیزنده های مختلف را در پیام های تبلیغاتی خود مورد توجه قرار داده و منعکس کنیم.

شماره تماس جهت مشاوره!