Skip to main content

۴ نوع مشتری که نباید با آنها کار کنید

برای آزادکارها و بنیانگذاران انتخاب مشتری خوب بسیار مهم بوده و حکم مرگ و زندگی را دارد، داشتن مشتری نامناسب لذت کار را از بین می برد.

مشتری حرف اول و آخر هر کسب وکاری است و بدون وجود آنها کسب وکار معنایی ندارد. به همین دلیل آزادکارها و بنیان گذاران کسب و کارهای جدید باید در انتخاب مشتری دقت کنند. تا زمانی که شخصی از مشتری راضی نباشد، از کسب وکارش لذت نخواهد برد و این موضوع نهایتا روی بهره وری و محصول نهایی تولید شده تاثیر می گذارد. اما چگونه می توان مشتری های بد را از مشتری های خوب تشخیص داد و از کار کردن با آنها اجتناب کرد؟ در ادامه این مقاله به معرفی چهار مدل از مشتری هایی می پردازیم که بهتر است با آنها همکاری نکنید.

۱- مشتریهایی که بیش از اندازه مغرور هستند

شاید تا به حال با این مدل از مشتری ها برخورد کرده باشید. آنها کسانی هستند که احساس می کنند همه چیز را می دانند و هیچ نصیحتی را از طرف شما یا دیگران قبول نمی کنند. آنها به نظر خود بیش از اندازه اهمیت می دهند و به همین دلیل کمک کردن به آنها برای رسیدن به موفقیت آسان نیست. هر تلاشی که برای بازخورد دادن می کنید و نقدهای سازنده ای که می دهید به غرورشان آسیب می زند و حتی ممکن است حالت تدافعی پیدا کنند. چگونه می توان با شخصی که حاضر به شنیدن بازخورد و انتقادات سازنده نیست رابطه همکاری حرفه ای برقرار کرد؟ تلاش برای همکاری با این افراد نه تنها ارزشی ندارد بلکه باعث اتلاف وقت می شود.

۲- مشتریهایی که به شما و وقت تان احترام نمی گذارند

مشتری هایی که برای وقت دیگران ارزش قائل نیستند مانند مشتری های مغرور به هیچ کس جز خودشان توجه نمی کنند. درواقع آنها فاقد احترام عمومی نسبت به افرادی هستند که با آنها کار می کنند.

آنها همواره سعی دارند زمان و تلاشی را که برای انجام یک پروژه کشیده شده است نادیده بگیرند. خودشان هیچ توجهی به مهلت اتمام پروژه ندارند و وظایف خود را به روزهای آخر موکول می کنند و بابت این موضوع از شما شاکی هستند. یا از همه بدتر اینکه ناگهان نظرشان را عوض می کنند و مجبور هستید همه کارها را دوباره انجام دهید. هیچ شخصی لایق بی احترامی نیست، اما بعضی مشتری ها در طول انجام پروژه رفتار خوشایندی با همکار خود ندارند. اینکه بابت انجام کار پول می گیرید به این معنا نیست که باید بی احترامی آنها را بپذیرید. اجازه ندهید هیچ کس چنین رفتاری با شما داشته باشد. رفتارهای تبعیض آمیز جنسیتی نیز به هیچ عنوان پسندیده نیستند و در صورت مشاهده باید هرچه سریع تر همکاری خود را خاتمه دهید.

۳- مشتریهایی که علایق و انگیزه های متفاوتی دارند

مشتری هایی که هیچ علاقه و احساسی به پروژه های خود نشان نمی دهند انواع دیگری از مشتری های ناسازگار و موهن هستند. آنها امید و انگیزه ای به طرف مقابل نمی دهند و پروژه مورد نظر هیچ اهمیتی برای شان ندارد. این افراد نه تنها بهترین امکانات را در اختیارتان قرار نمی دهند، بلکه هیچ تلاشی برای موفقیت پروژه نمی کنند. درواقع می توان گفت کیفیت نهایی کار برایشان اهمیتی ندارد و بهترین خود را وارد عمل نمی کنند. درنهایت بعد از همکاری با چنین افرادی متوجه می شوید پروژه ای در سطح متوسط ارائه شده که نام شما روی آن است. مطمئنا هیچ آزادکار یا کارآفرینی نمی خواهد در این موقعیت قرار بگیرد و درنتیجه راضی می شود دستمزد خود را پایین آورد، کار را سریع ترین انجام دهد و شاید برخلاف میلش راضی شود پروژه را به نام آنها تمام کند.

۴- مشتریهایی که احساس ریاست می کنند

دنیا به هیچ دیکتاتور دیگری نیاز ندارد و مطمئنا هیچ کس دلش نمی خواهد مشتری دیکتاتور داشته باشد. دیکتاتورها افرادی هستند که علاقه زیادی به کنترل کردن دیگران دارند و «نه» را به عنوان جواب قبول نمی کنند. کار کردن با چنین مشتری هایی این احساس را می دهد که هیچ مدیریتی روی کار خود ندارید و در قفس عقاید مشتری حبس شده اید. از آنجایی که کنترل تمام حرکات با آنها است درنتیجه اجازه نمی دهند تصمیم های خلاقانه بگیرید. آنها هیچ ارزشی برای ایده های شما قائل نیستند و تجارب شما را نادیده می گیرند.

کار کردن با چنین مشتری هایی احساس سوءاستفاده به فرد می دهد و هیچ فایده دیگری ندارد. این افراد شما را مانند عروسک های نخی تحت کنترل می گیرند و هر طور دل شان بخواهد تکان می دهند. اگر صاحب کسب وکار یا آزادکار هستید بهتر است مشتری های خود را با دقت بیشتری انتخاب کنید تا از کار خود لذت ببرید.

ما را در شبکه های اجتماعی دنبال کنید:  کانال تلگرام آقای بازاریاب   |    پیچ اینستاگرام بزاززاده  

شماره تماس جهت مشاوره!