وقتی باهاش حرف می زنم، کلی ازش انرژی می گیرم. اصلا انگار توی دایرهالمعارف لغات ذهنش” نه، نمیشه، سخته، نمی تونم، نباید، وای حالا چی میشه، وای چه بد شد و ….” پیدا نمیشه…. شاید بخاطر همینه که همه از مصاحبت باهاش لذت میبرن… به نظرم انرژی مثبت یعنی این…..!!! بله… اینجا، مرحله دوم در کسب انرژی مثبت یعنی “کلام مثبته”!!
چند سال پیش وقتی آزمایشات پروفسور “ماسارو ایموتو” ثابت کرد که کلمات به سرعت و به راحتی می تونن بر روی ملکول های آب و حتی گیاهان اثر بگذارن، همه مطمئن شدند که چه کارهای خارق العاده ای از این کلمات بر میاد..!!! این روزها هم خیلی از تاثیر کلام و تلقین مثبت در درمان بیماریها می شنویم. پس مطمئن باشید که کلام شما معجزه میکنه….
وقتی تصمیم گرفتیم که فکر مثبتی داشته باشیم، پس باید سعی کنیم اون رو توی کلاممون هم نشون بدیم. کلمات قدرت فوق العاده ای دارن.اونها می تونن روحیه، امید و حتی توان ما رو بالا ببرن و یا برعکس، مسیر حرکت ما رو نابود کنند. پس بیایید از امروز سعی کنیم مراقب کلماتی که در طول روز استفاده میکنیم باشیم. بهشون دقت کنیم و ببینیم چند در صد از اونها مثبت و چند در صد منفی اند. باور داشته باشید که کنترل کلمات بسیار ساده تر از کنترل افکار و احساسات هستند. هنگام سخن گفتن از قدرت نفوذ کلام خود نهایت بهره رو ببریم و با کلمات امیدوارکننده و مثبت، در خود و دیگران شور و شوق ایجاد کنیم. به این چند مثال ساده در مکالمات روزمره و جایگزین مثبت اونها توجه کنید:
- خسته نباشید……………………….خدا قوت یا شاد و پر انرژی باشید
- چقدر سیاه و لاغر شدی؟…………………………چقدر قشنگ شدی؟
- ببخشید مزاحمتون شدم…………………….از این که وقتتون رو در اختیارم گذاشتید ممنونم
- بد نیستم…………………………………خوب هستم
- شکست خوردم……………………………..با تجربه تر شدم
- سخت است……………………………………آسان نیست
- چقدر خوندی و قبول نشدی……………تو سعی خودتو کردی، فدای سرت، دوباره تلاش میکنی
و در آخر “آنتونی رابینز” در کتاب یادداشتهای یک دوست مینویسه: “ممکن است این روش در نظر شما بسیار ساده و پیش پا افتاده به نظر برسد. اما حقیقت این است که کلمات قدرت زیادی دارند و می توانند در احساسات ما موثر باشند. کلمات نحوه احساسات ما را دگرگون می کنند و اغلب ما(که هر روز با خود یا دیگران گفتگو می کنیم) توجه نداریم که از چه نوع کلماتی استفاده می کنیم. چه برسد به اینکه به تاثیر لحظه به لحظه آنها بر افکار و احساساتمان دقت کنیم. می توانیم با تغییر نحوه بیان، میزان رضایت و شادمانی خود را بالا ببریم. می توانیم بجای “خوب”، “عالی” باشیم، به جای “احساس عادی”، “احساس فوق العاده” داشته باشیم، به جای “علاقه”، “اشتیاق” داشته باشیم و به جای “مصمم”،” متعهد و پایبند” باشیم…”