Skip to main content

تحقیقات کمی چیست؟

تحقیق کمی فرآیند جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده های عددی است. می‌توان از آن برای یافتن الگوها و میانگین‌ها، پیش‌بینی، آزمایش روابط علی و تعمیم نتایج به جمعیت‌های وسیع‌تر استفاده کرد. تحقیقات بازار کمی برعکس تحقیقات بازار کیفی است که شامل جمع آوری و تجزیه و تحلیل داده های غیر عددی (مانند متن، ویدئو یا صدا) است.  تحقیقات بازار کمی به طور گسترده در علوم طبیعی و اجتماعی استفاده می شود: زیست شناسی، شیمی، روانشناسی، اقتصاد، جامعه شناسی، بازاریابی و غیره.

این اصطلاح به خودی خود واضح و مشخص است. کلمه کمی به معنای کمیت است – داده هایی بر اساس نمونه های بزرگ که امکان اندازه گیری و تجزیه و تحلیل آماری را فراهم می کند. در اینجا سوالی که مطرح می شود این است:  تحقیقات بازار کیفی چه زمانی به پایان می رسد و شروع تحقیقات کمی در چه زمانی صورت می گیرد ؟ محققین آمار به ما می گویند که وقتی از حدود ۳۰ نفر یک سوال باز پرسیده شود (مثلاً چرا آنها چیزی را دوست دارند یا دوست ندارند)، تقریباً تمام پاسخ هایی که انتظار می رود دریافت کنیم با تمام سلایق صورت می گیرد.

هنگامی که افراد بیشتری مصاحبه می شوند ممکن است گه گاه به عامل دیگری اشاره شود اما دیگرموارد اصلی ذکر شده است. هیچ وقت تعداد مصاحبه ها و انواع آن میزان سنجش پژوهش های کمی و کیفی نیست و نمی تواند این دو را از هم جدا کند، اما می توان گفت که با حجم نمونه بیشتر از ۳۰ نفر ، در حال حرکت به سمت قلمرو کمی هستیم.

نمونه سوالات تحقیق کمی

  • ترکیب جمعیتی سنگاپور در سال ۲۰۲۰ چگونه است؟
  • میانگین دمای جهانی در طول قرن گذشته چگونه تغییر کرده است؟
  • آیا آلودگی محیط زیست بر شیوع زنبورهای عسل تأثیر می گذارد؟

 

تعیین حجم نمونه

سؤالی که اغلب قبل از یک مطالعه کمی پرسیده می‌شود این است که «نمونه باید چقدر بزرگ باشد تا دقیق باشد؟» در پاسخ به این سؤال ابتدا باید تصمیم بگیریم که می‌خواهیم نتایج چقدر دقیق باشند. اکثر محققان بازار از نتیجه ای خوشحال هستند که در آن ما می توانیم ۹۵ درصد مطمئن باشیم که اگر نظرسنجی را تکرار کنیم، هر نتیجه ای که به دست می آوریم به اضافه یا منهای ۵ درصد از آن چیزی است که اگر کاملاً با همه مصاحبه کنیم، به دست می آید.

با کار بر روی این فرض که مثبت یا منفی ۵ درصد سطح معقولی از خطا است، اکنون می توانیم به این فکر کنیم که با چند نفر باید مصاحبه کنیم. تصور کنید که می‌خواهیم یک نظرسنجی برای تعیین نگرش نسبت به رهبران سیاسی در میان جمعیت رای‌دهنده در ایالات متحده، ایرلند و بریتانیا انجام دهیم. در ایالات متحده حدود ۲۴۰ میلیون نفر واجد شرایط رای دادن هستند. در بریتانیا این رقم حدود ۴۷ میلیون و در ایرلند ۳.۵ میلیون است. تنوع زیادی در اندازه جمعیت در این مخاطبان وجود دارد. آیا زمانی که تصمیم می‌گیریم با چند نفر مصاحبه کنیم، این موضوع به ما مربوط است؟

در جایی که مخاطب هدف زیاد است، و منظور ما از آن چیزی بیش از ۱۰۰۰۰ نفر است، اندازه مخاطب هدف ارتباط کمی دارد. قرار نیست از هر کدام از این مخاطبان ۱۰ درصد نمونه بگیریم. آنچه ما در هر کشور به آن نیاز داریم یک نمونه است که به اندازه کافی بزرگ باشد تا بتوانیم یک نتیجه معتبر را ارائه دهیم. این اندازه مطلق نمونه است که مهم است، نه نسبت نمونه از کل جامعه.

اگر بخواهیم تعیین کنیم که با چند نفر در این سه کشور با دقت مثبت یا منفی ۵ درصد مصاحبه خواهیم کرد، از یک ماشین حساب اندازه نمونه، مانند آنچه در صفحه ۱۰۹ نشان داده شده است استفاده می کنیم. در اینجا می بینیم که نمونه ۴۰۰ مردم در هر کشور در محدوده خطای آماری که ما تعیین کرده ایم به ما پاسخ می دهند (یعنی ۹۵ درصد مطمئن هستند که نتیجه مثبت یا منفی ۵ درصد خواهد بود).

چندین نکته وجود دارد که باید هنگام بیان این بیانیه در نظر داشته باشیم. همه افراد داخل نمونه باید شانس یکسان برای انتخاب شدن داشته باشند – یعنی نمونه باید تصادفی باشد. علاوه بر این، اگر بخواهیم نتایج را بر اساس ایالت یا شهرستان یا جنسیت یا هر نوع دسته بندی جمعیتی دیگر تجزیه و تحلیل کنیم، دیگر تا این اندازه دقت را در کار نخواهیم داشت. این کار به این معنی است که نمونه فقط ۴۰۰ تصویر کلی از نظرات مردم را به ما می دهد، در عین حال به ما اجازه نمی دهد آن را در هیچ عمقی تجزیه و تحلیل کنیم. اگر می‌خواهیم داده‌ ها را طبقه بندی کنیم و به واحد ‌های کوچک ‌تر پاسخ ‌دهندگان نگاه کنیم، باید به این فکر کنیم که آن واحد ‌های پاسخ‌ دهندگان چقدر بزرگ هستند. به عنوان مثال، اگر بخواهیم به پاسخ ‌دهندگان مرد در مقابل زن نگاه کنیم و هر کدام تقریباً نیمی از نمونه را تشکیل ‌دهند، اگر قرار باشد نمونه‌های فرعی مرد و زن به ما نتیجه‌ ای بدهند در مجموع به یک نمونه ۸۰۰ نفری نیاز داریم. مطمئن شوید از قانون مثبت یا منفی ۵ درصد پیروی می کند. محققانی که خواهان دید نسبتاً دقیقی از نگرش‌ها، رفتار یا مصرف در هر کشوری هستند، معمولاً حجم نمونه بین ۵۰۰ تا ۱۰۰۰ پاسخ‌ دهنده را انتخاب می‌ کنند و می ‌دانند که نتیجه قابل قبولی خواهد داشت. در مورد روش های نمونه گیری در فصل ۱۰ بیشتر بخوانید.

اکنون باید مشخص باشد که یک نظرسنجی کمی با حداقل ۳۰ پرسشنامه تکمیل شده، اما معمولاً با بیش از ۲۰۰ پرسشنامه آغاز می شود. اندازه نهایی نمونه بستگی به تعداد واحد ‌های فرعی دارد که ممکن است نیاز به تجزیه و تحلیل داشته باشند، با در نظر گرفتن اینکه ما حداقل ۳۰ نمونه را در هر قسمت می‌خواهیم.

با این حجم نمونه، ما تا حد ممکن مطمئن هستیم که نتیجه نماینده کل جمعیت است و بنابراین می‌توانیم نرخ مصرف، نگرش و رفتار را برای درک بازارهایی که به آنها خدمت می‌کنیم یا می‌خواهیم خدمت کنیم، اندازه‌گیری کنیم. اجرای انواع پروژه های ریتل آدیت تحقیقات بازاریابی و فوکس گروپ و محاسبه اندازه بازار و سهم بازار رقبا و اجرای پروژه های تحقیقات بازاریابی صادراتی و داخلی در تمام شهرهای ایران

شرکت تحقیقات بازاریابی ایده در قالب شرکت رسمی ایده سازان بازار فردا به عنوان مجری انواع پروژه های تحقیقات بازار کمی و کیفی آماده ارائه خدمات مختلف تحقیقات بازار و تحقیقات بازاریابی به شما عزیزان می باشد.

……………………………………………………………………………………………………………………………..

درباره موسسه تحقیقات بازاریابی ایده بیشتر بدانیم!

شرکت ایده سازان بازار فردا به شماره ثبت ۵۹۴۸۶۴، که به اختصار ” موسسه تحقیقات بازاریابی ایده ” نامیده می شود، کار خود را از سال ۱۳۹۴ بصورت حرفه ای شروع کرد؛ لازم به ذکر است شرکت تحقیقات بازار ایده دارای دو مجوز دولتی از مرکز آمار ایران وابسته به سازمان برنامه و بودجه برای اجرای فعالیت های تحقیقات بازار و همچنین صندوق ضمانت صادرات ایران وابسته به وزارت صنعت معدن و تجارت برای تکمیل پرونده های اعتبارسنجی مشتریان صادراتی است. این شرکت تحقیقات بازاریابی در ابتدای امر فقط در حوزه اجرای پروژه های تحقیقات بازار میدانی و بیشتر از نوع تحقیقات کمی فعال بود؛ در سال ۱۳۹۷ همزمان با تاسیس شرکت تحقیقات بازاریابی ایده، فعالیت های تحقیقاتی خود را در حوزه های داخلی و برون مرزی نیز گسترش داد. موسسه تحقیقات بازاریابی ایده در طول ۸ سال گذشته پروژه های میدانی و عملیاتی متعددی را در حوزه داخلی و همچنین خارجی انجام داده است؛ در این بین در طی سال های گذشته بخشِ کلینیک مشاوره کسب و کار ایده نیز با تمرکز بر سه حوزه آموزش، مشاوره و نظارت بر پروژه های بازاریابی صادراتی فعالیت داشته است. مدیریت گروه تحقیقات بازاریابی ایده بر عهده آقای دکتر بزاززاده است؛ ایشان سوابقی درخشان در حوزه صادرات به کشورهای امارات متحده عربی(دبی)، عراق، عمان و برخی از کشورهای عربی و آفریقایی دارند. لازم به ذکر است این شرکت در شهرهای تهران و دبی دفتر کار تحقیقات بازاریابی دائم  و رسمی دارد.

شرکت های تحقیقات بازار و تحقیقات بازاریابی زیادی در ایران فعال هستند؛ اما کمتر شرکت تحقیقات بازاریابی را می توان در ایران یافت که در عرصه بین المللی نیز فعال باشد؛ با توجه به سوابق درخشان تیم شرکت تحقیقات بازاریابی ایده در کشورهای عربی و آفریقایی در سال های قبل، می توانید از خدمات این مجموعه به عنوان مجری پروژه های تحقیقات بازاریابی خود در حوزه داخلی و صادراتی استفاده کنید. با توجه به حضور دائمی شرکت ایده سازان بازار فردا در کشورهای عربی و آفریقایی و همچنین داشتن یک آفیس دائم در شهر دبی، امکان اجرای انواع پروژه های تحقیقاتی، از محاسبه Market Size گرفته تا Brand Awareness برای این شرکت آسان می باشد.

بدون شک کشور امارات متحده عربی و به طور خاص شهر دبی، هاب اقتصادی منطقه خاورمیانه است؛ از اینرو اجرای انواع پروژه های تحقیقات بازاریابی در این منطقه برای شروع امر صادرات می تواند کمک شایانی به واحدهای تولیدی، صنعتی و خدماتی کشور در عرصه بین الملل بنماید. روش کار شرکت تحقیقات بازاریابی ایده در امر اجرای پروژه های تحقیقات بازار به دو بخش Desk Research و تحقیقات بازار میدانی تقسیم می گردد. در بخش اول بعد از یک جلسه مشاوره ابعاد مسئله و نیاز شما به بحث بازاریابی و تحقیقات بازار مشخص می گردد و بعد از تکمیل فایل RFP در قالب یک بازه زمانی ۵ الی ۱۰ روزه یک Desk Research حرفه ای برای فروش محصول شما انجام خواهد گرفت؛ در صورتی که نتایج بخش اول رضایت بخش بود وارد فاز دوم که همان تحقیقات بازار میدانی می باشد خواهیم شد. در فاز دوم بر اساس پراکندگی جغرافیایی مشتریان هدف در سطح بازار دبی و یا هر کشور عربی و یا آفریقایی، طول مدت زمان اجرایی پروژه و همچنین هزینه های عملیاتی آن محاسبه و به شما اعلام خواهد شد. برای آگاهی از فرایند اجرایی پروژه های تحقیقات بازار صادراتی با شماره واتس اپ ۰۰۹۷۱۵۶۱۵۴۴۱۷۷ تماس حاصل فرمایید.

تیم تحقیقاتی شرکت تحقیقات بازار ایده در داخل کشور نیز قوی می باشد و با در اختیار داشتن پرسشگران آموزش دیده خود در تمامی استان های کشور امکان اجرای انواع پروژه های پایش، آمارگیری و پرسشگری در حوزه های مختلف تحقیقات بازار و تحقیقات بازاریابی را دارد. با عنایت به اینکه تمرکز اصلی موسسه تحقیقات بازاریابی ایده بر روی صنایع بزرگ، متوسط و کوچک کشور می باشد بنابراین اکثر پروژه های اجرا شده در حوزه صنایع روغن موتور، قیر، فولاد، پتروشیمی، انواع مواد غذایی و خوراکی، برق و الکتریک، فرش، مبلمان، صنعت ساختمان، کاشی و سرامیک، انواع مواد آرایشی و بهداشتی و شوینده و سایر صنایع فعال در کشور بوده است.

در انتها باید به این امر اشاره بکنیم که موسسه تحقیقات بازاریابی ایده به عنوان کارگزار و نماینده رسمی صندوق ضمانت صادرات ایران وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت، توانایی راهنمایی شما برای اجرای انواع پروژه های تامین منابع مالی صادراتی، اعتبارسنجی خریداران خارجی، ارائه انواع پوشش ها و تضمین های دولتی فروش صادراتی بر اساس اعتبار و ضمانتنامه های مبتنی بر قرارداد را دارد. شایان ذکر است این صندوق با همکاری سازمان جهانی آنکتاد، به عنوان تنها شرکت بیمه اعتبار صادراتی وابسته به وزارت صنعت، معدن و تجارت در سال ۱۳۵۲ تاسیس گردیده و به پشتوانه حمایت های مالی دولت و مجلس شورای اسلامی تاکنون بیش از ۲۵ میلیارد دلار در قالب انواع پوشش برای ریسک های سیاسی و تجاری صادرات و انواع ضمانتنامه های اعتبار ریالی و ارزی، به صادرکنندگان کالاها و خدمات و همچنین تولیدکنندگان و سرمایه گذاران ایرانی کمک کرده است. لذا ما در دپارتمان خدمات برون مرزی خود این توانایی را داریم که در کنار سایر خدمات تخصصی تحقیقات بازاریابی، به صادرکنندگان و تولیدکنندگان کشور عزیزمان کمک نماییم تا مشتریان خارجی خود را اعتبارسنجی نموده و با حمایت یک سازمان دولتی با کمترین ریسک ممکن، کالا و یا خدمت خود را صادر کنند و در صورتی که متحمل خسارت شدند بنا به نوع خسارت وارده و بعد از بررسی های واحد خسارت صندوق ضمانت صادرات ایران، بین ۹۰ الی ۹۵ درصد خسارت خود را از این صندوق دولتی دریافت نمایند.

شماره تماس جهت مشاوره!