Skip to main content

آقای دکتر امین خواصی ، مدیر مسئول سایت ویکی کندو

By فروردین ۲۲, ۱۳۹۵مقالات تخصصی بازاریابی

برای بیزنس کردن باید دید وسیعی داشت و از هر فرد و موضوعی ایده گرفت. لزوما نباید مخاطب ما یک تاجر یا کارآفرین باشد بلکه شاید بتوان از یک دانشمند توانا نیز مدل های جذابی را اقتباس کرد. اینبار قصد آن را داریم که شما خوبان را با جناب آقای دکتر امین خواصی، پژوهشگر نمونه جوان دانشگاه صنعتی شریف آشنا کنیم که به تازگی با جمعی از دوستان خود ایده ای نوآورانه به نام “ویکی کندو” را خلق کرده اند.

  • آقای دکتر کمی از خودتان برای ما بگویید؟

من امین خواصی، ۳۳ سال سن داشته و متولد شهر زنجان هستم.

  • از سوابق و افتخارت علمی خود بفرمایید؟

بنده در مقطع کارشناسی با رتبه ۳۴ منطقه دو وارد رشته برق دانشگاه صنعتی شریف شدم. در سال ۸۴ با رتبه ۶ وارد کارشناسی ارشد برق شریف شده و ضمن کسب بالاترین معدل در میان دانشجویان ارشد این دوره با رتبه اول وارد دکتری مخابرات شدم؛ و در کوتاه ترین زمان ممکن(حدود ۳.۵ سال) دوره دکتری را پشت سر گذاشتم. هنگام فارغ التحصیلی ۱۷ مقاله داشتم که در نوع خودش قابل توجه بود و در بین تمامی فارغ التحصیلان دکتری برق شریف از بدو تاسیس تا کنون رتبه دوم را از لحاظ معدل دارم؛ همچنین در سال ۱۳۹۰ از بین کل دانشجویان فارغ التحصیل دکتری دانشگاه شریف (در تمامی رشته ها) نفر اول شده و در سال ۹۱ به عنوان هیئت علمی کار خود را در دانشکده برق شریف آغاز کرده و در سال ۹۳ به عنوان پژوهشگر برگزیده دانشگاه انتخاب شدم؛ لازم به ذکر است در مجموع تا به حال حدود ۴۰ مقاله علمی در مجلات معتبر منتشر کرده ام.

  • آقای دکتر مصاحبت با شما برای ما افتخاری است. چراکه بزرگی شما در برابر افرادی همچو بنده به خوبی با این افتخارات نمایان است همین یک نمونه کافی است که رتبه کنکور کارشناسی بنده  ۱۰۸ هزار از بین ۱۱۰ هزار نفر شرکت کننده بوده و این در حالی است که شما رتبه ۳۴ داشته اید…. خوب اینجا یک سوال پیش می آید تفاوت آقای امین خواصی با دوستانش چیست؟

فکر می کنم دو ویژگی خاص  که خداوند متعال به من هدیه کرده  یکی تمرکز  و دیگری علاقه به کارم هست..

  • آیا شما برنامه هایتان را مکتوب می کنید؟

به نظرم هدف را خدا جلوی پایم می گذارد، یعنی عموما خیلی از اوقات شاید هدف های دقیق و مشخص برای کارهایم نداشته باشم و خود به خود مسیر به نحوی ایجاد شده که به هدفی فراتر از هدف غایی خود رسیده ام؛ بذارید یک مثال بزنم، در دوره ارشد خیلی دوست داشتم از بین ۱۴ الی ۱۵ نفر هم گرایشی های خود اول بشوم و بدون اینکه بدانم یکی دو ماه بعد از دانشگاه تماس گرفتند و گفتند در میان تمامی دانشجویان دانشکده (حدود ۱۱۰ نفر) اول شده اید. و یا در دوره ی دکترا دوست داشتم در میان حدود ۳۰ نفر هم دانشکده ای های خود اول شوم ولی نتیجه خیلی بزرگتر از تصور من بود و در میان تمام دانشجویان دانشگاه اول شدم. به نظرم اگر خوب تلاش کنیم خداوند هم چیزهایی بزرگتر از اونی که فکر می کنیم به ما خواهد داد. البته به هر حال اهداف کلی برای هر کسی وجود دارد ولی من آنها را نمی نویسم و در ذهن خود نگه میدارم.

  • آقای دکتر خانواده و همسرتان چقدر در پیشبرد برنامه ها به شما کمک کردند؟

به نظرم خیلی مهم است شما در چه فضایی رشد پیدا کنید؛ اگر دوستان شما سیگاری باشند شاید شما هم سیگاری شوید. محیط خانوادگی من در دوران کودکی یک فضای مناسب برای تحصیل بود چراکه والدینم فرهنگی بودند و بستر خانه برای مطالعه بسیار فراهم بود. بعد از ازداوج هم همسرم بسیار نقش حیاتی داشت؛ ایشان با رتبه اول وارد کارشناسی ارشد فیزیک دانشگاه شهید بهشتی شده و الان جزء برترین دانشجوهای  دانشگاه هستند. لذا فضای منزل ما همیشه علمی بوده و این محیط برای انجام مطالعات و پروژه هایم بسیار مناسب بوده است.

logowiki-compressed

سایت آموزش رایگان ویکی کندو، کلیک فرمایید

  • آقای دکتر سمت سوی سوالاتم را عوض کرده و می برم روی کار نوآورانه که با دوستان خود آغاز کرده اید. ویکی کندو چیست؟ و چه شد یک عضو هیئت علمی برق شریف به فکر تاسیس یک سایت ویکی افتاد؟

اساس شکل گیری این سایت را مدیون یکی از دوستان فرهیخته فرهنگی خود هستم که سال ها در حوزه آموزش فعالند؛ ایشان به بنده یک مدل تدریس جدید رو به اسم “کلاس معکوس” معرفی کردند که حدود ۱۰ الی ۱۲ سالی است در دنیا مطرح شده و یکی از پیشروهای این مدل آموزشی فردی به نام سلمان خان است که یک آکادمی با نام ایشان هم راه اندازی شده است. کار سلمان خان این است که فیلم های کوتاه آموزشی  می سازد و فیلم های ایشون بیش از ۱۰۰ میلیون بار در youtube دیده شده است؛ این ایده که ما یک کار بومی مشابه کار سلمان خان انجام دهیم اساس پیدایش سایت ویکی کندو بود.

  • خوب نوآوری شما چی بود؟

ما چند نوآوری داشتیم، اول اینکه بر خلاف سلمان خان کار ما خاصیت ویکی دارد شبیه ویکی پدیا به این معنی که همه افراد آزادانه می توانند فیلم های آموزشی کوتاه تهیه کنند و ما در سایت آنها را منتشر می کنیم. تصور ما این است که مباحث متنوع آموزشی مانند کندوهای زنبور عسل است که افراد آموزش دهنده مانند زنبور عسل این کندوها را پر می کنند. نوآوری دیگر ما این بود که فیلم های تولید شده در مقایسه با سایت هایی مثل مکتبخانه، خلاصه تر بوده و به بیانی دیگر کلیب های کوچک و کاربردی هستند. به عنوان آخرین نوآوری، بنده به صورت آزمایشی ترم قبل تمام مطالب کلاس درسی را در حین تدریس روی صفحه نمایش کامپوترم ضبط می کردم و بدین صورت زمان کمتری برای تولید کلیپ ها گذاشته می شد. در عین حال دانشجویان نیز آموزش را روی پرده می دیدند و بعدتر در خانه می توانستند فیلمها را ببینند. دانشجویان استقبال خیلی خوبی از این روش داشتند.

  • یعنی برای شما مهم نیست چه کسی این فیلم ها را تهیه می کند؟ نظارتی وجود ندارد؟

نگاه کلی ما این است که همه بتوانند فیلم آموزشی تهیه کنند حتی محصلین دبیرستانی و به مرور فیلم با محتوای علمی بالا خود را بالا می آورد دقیقا مثل ویکی پدیا که هرکس مطلب می گذارد و دیگران ویرایش می کنند تا به مرور مطلب کامل تر شود و مطلب با ارزش بماند. از طرفی خوشبختانه هسته اولیه این سایت را اساتید دانشگاه های مختلف و دبیران باسابقه تشکیل داده اند که خود بر اعتبارعلمی مطالب برای شروع کار می افزاید.

  • سایتی با این همه کلیپ های متنوع علمی، چطور هزینه های خود را تامین می کند؟ به عنوان مثال شما به عنوان استاد برق دانشگاه شریف می توانید ماهیانه n تومان تدریس خصوصی داشته باشید؟ آیا این سایت جوابگوی هزینه های زمانی و مالی شما بوده است؟

سایت ما فعلا نگاه رایگان دارد و به معنای واقعی غیرانتفاعی است؛ حتی تبلیغ هم در سایتمان نداریم و از هیچ ارگان و یا نهادی هم حمایت مالی نمی شویم. و تمام هزینه های راه اندازی، نگهداری و تدوین محتوا را هسته اولیه تامین کرده اند.

  • و حرف آخر…

آموزش چیزی نیست که ما بخواهیم از آن کسب درآمدهای آنچنانی کنیم؛ دانش به مانند یک چشمه است که باید بجوشد و مشتاقان خود را سیراب کند؛ از این جهت خوشحال می شوم با کمک دوستان خود در رشته های مختلف علمی از جمله علوم انسانی بتوانیم مفاهیم زیبایی را به مشتاقان آن انتقال دهیم و دست تمامی همراهان را به گرمی می فشاریم….

  • از اینکه وقت گران بهای خود را در اختیار ما قرار دادید سپاسگزارم و برای شما و مجموعه زیبایتان آرزوی موفقیت دارم.

سید حجت بزاززاده

 

مصاحبه گر: سید حجت بزاززاده

شماره تماس جهت مشاوره!